Çok sayıda kişinin günlük hayatını adeta kâbusa çevirebilen migren, bazı dönemlerde hastaların daha sık ataklar yaşamasına sebebiyet verebiliyor. Özellikle; yaz aylarında migren hastaları daha sık atak yaşadıklarını ve ataklarının daha yoğun geçtiğini belirtiyor. Aslında bu rahatsızlığa sahip olanların yaşamlarında pek çok hususa dikkat etmeleri gerekebilir. En azından atak sayısını ya da şiddetini azaltmak için bazı hususlarda dikkatli olmakta fayda var.

Peki, migren atağı yaşamamak için alınması gereken önlemler var mı? Elbette bu sorunun yanıtı uzmanlardan geliyor. Uzmanlar, migren atakları için 5 önlem üzerinde duruyor ve bu rahatsızlığa sahip olanların söz konusu önlemleri almaları durumunda daha az atak yaşayabileceklerinin de altını çiziyor. İşte o önlemler…

1- Düzenli Bir Yaşam

Öncelikle düzenli bir yaşama geçiş yapılması gerekiyor. Uyku saatleri ve günde 8 saati uykuda geçirmek çok önemli. Gün içerisinde ağır spor hareketleri yapılmasa da hafif egzersizlere mutlaka zaman ayırmak gerekiyor. Günde yarım saatlik yürüyüş dahi migren ataklarını önleyebiliyor.

2- Mevsimlerin Etkisi

Uzmanlara göre sıcak yaz günlerinde ve güneşin tepede olduğu öğle saatlerinde migren hastalarının gerekmedikçe dışarıya çıkmaması lazım. Eğer mutlaka çıkmaları gerekirse şapka ya da koruyucu amaçlı olarak güneş gözlüğü gibi aksesuarların kullanılması gerekir. Soğuk kış günlerinde de yüz ve kafa bölgesinin rüzgârdan ve aşırı soğuktan korunması yine alınması gereken önlemler arasında bulunuyor.

3- Ani Isı Değişimleri

Sıcak bir ortamdayken birden soğuk bir ortama geçiş yapmak ya da bunun tam tersini yaşamak kısa sürede migren atağının başlamasına sebebiyet verebiliyor. Bu yüzden ısı geçişlerine maruz kalmamak da hastaların önem vermesi gereken bir diğer husus oluyor.

4- Klima Kullanımı

Migren hastalarını en çok zorlayacak önlem bu… Klima kullanımı olmamalı ya da sınırlandırılmalı.

5- Sıvı Tüketimi

Günde en az 2 litre sıvı tüketimi yapılmalı.

Yoruma Kapalı.