Hamilelik döneminde sıvı tüketiminin yüksek tutulması anne karnındaki bebeklerin gelişimi ve anne adaylarının sağlığı açısından son derece yararlıdır. Hamilelikte sıvı tüketimi konusunda uzmanlar anne adaylarına genel olarak gün içerisinde ortalama 2,5 ile 3 litre kadar su içmelerini tavsiye etmektedir. Belirtilen bu oran ortalama olarak 10 ile 12 bardaklık suya denk düşmektedir.

Hamile olan kadınların karınları büyüdükten sonra biraz üşengeç tavırlar sergiledikleri ve mutfağa su içmek için bile gitmedikleri ise pek çok kişi tarafından biliniyor. Ancak bu durumun engellenmesi gerekiyor. Bu yüzden hamile olan kadınların oturdukları her yerde yanlarında sürekli pet şişe taşımaları tavsiye ediliyor. Çalışma masanızda veya oturma odanızda sürekli pet şişe içerisinde su taşıdığınız zaman daha fazla su tüketmeye başlayabilirsiniz.

Ayrıca bu tür pet şişeleri kullandığınız zaman hangi miktarda su içtiğinizi de daha kolay bir şekilde takip edebilirsiniz. Bardak ile içilen suyun miktarını saymak çoğu zaman unutulacaktır.

Hangi İçeceklerden Uzak Durulmalı?

Eğer hamilelik yaz aylarında yaşanıyorsa; sıvı tüketimi daha da üst seviyelerde olmalıdır. Aşırı terlemeye bağlı olarak insan vücudu yaz aylarında yüksek miktarda sıvı kaybedebilir. Ayrıca hamilelik döneminde spor egzersizleri yapan hamile kadınların spor öncesinde ve sonrasında da su tüketmeleri tavsiye edilmektedir.

Hamilelik döneminde yapay meyve suyu, çay, kahve ve asitli içeceklerin içilmesi tavsiye edilmemektedir. Vücuda geeksiz kalori yükleyen bu içecekler aynı zamanda içerdikleri kafein sebebiyle de aşırı idrar atımına sebep olurlar. Bu yüzden aldığınız sıvıyı hızlı bir şekilde kaybetmeye başlarsınız.

İdrar renginize de bakarak gün içerisinde hangi miktarda su içtiğinizi tespit edebilirsiniz. İdrar renginizin koyuluk oranları artıyor ise içtiğiniz suyun yetersiz olduğunu söyleyebiliriz. İdrarın koyu olması aynı zamanda terleme yolu ile aşırı su kaybettiğiniz anlamına da gelebilmektedir.

Etiketler:

Yoruma Kapalı.